3 ευκολα και νοστιμα πρωινα με υψηλη περιεκτικοτητα σε πρωτεΐνη
Κεικ βρωμης σε μπολ με σοκολατα και καρυδα
περίπου 17 γρ. πρωτεΐνης*
Συστατικά:
40 γρ. νιφάδες βρώμης (περίπου 5,2 γρ. πρωτεΐνης*)
1 κουταλιά της σούπας γάλα (περίπου 0,45 γρ. πρωτεΐνης*)
2 κουταλιές της σούπας HiPRO (με γεύση αν προτιμάτε) (περίπου 2,8 γρ. πρωτεΐνης *)
1 αυγό (περίπου 6 γρ. πρωτεΐνης*)
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (περίπου 0,5 γρ. πρωτεΐνης*)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά (περίπου 2 γρ. πρωτεΐνης*)
15 γρ. σκόνη καρύδας (περίπου 0,9 γρ. πρωτεΐνης*)
5 γρ. κακάο (περίπου 1,2 γρ. πρωτεΐνης*)
2 κομμάτια 70% μαύρης σοκολάτας (60 γρ.) περίπου 0, γρ. πρωτεΐνης*)
½ μπανάνα (τεμαχισμένη)
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα (με το κέλυφος)
Για την παρουσίαση:
½ ακτινίδιο
½ πορτοκάλι
Οδηγίες παρασκευής:
Ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης με το γιαούρτι και το αυγό.
Προσθέστε τη μαγιά και το σιρόπι σφενδάμου, (προαιρετικά) σταφίδες, αμύγδαλα, 1/2 μπανάνα.
Ανακατέψτε για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάστε το παρασκεύασμα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό (μέτρια ισχύς - «ψήσιμο»).
Βγάλτε το από τον φούρνο και προσθέστε 2 κομμάτια μαύρης σοκολάτας στο κέντρο του μπολ.
Ψήστε για άλλα 3 έως 4 λεπτά.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε με μια κουταλιά HiPRO και μερικές φέτες πορτοκαλιού και ακτινιδίου τοποθετημένες γύρω από το κέικ σε μπολ.
Γλυκοπατατα με αυγα και λαχανικα
Περίπου 20,5g πρωτεΐνης*
Συστατικά:
1 γλυκοπατάτα (400 γρ. περίπου) (περίπου 4 γρ. πρωτεΐνης*)
2 κουταλιές της σούπας HiPRO (περίπου 3g πρωτεΐνης*)
2 αυγά (περίπου 12g πρωτεΐνης*)
Αλάτι, πιπέρι
Για την παρουσίαση:
1 ντομάτα
6 φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένοι κολοκυθόσποροι
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος
Οδηγίες παρασκευής:
Τρυπήστε τη φλούδα της γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και μαγειρέψτε την για 10 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ (ή ψήστε ολόκληρες τις γλυκοπατάτες στους 180°C για 45 λεπτά σε φούρνο) μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Χτυπήστε τα ασπράδια με το γιαούρτι.
Κόψτε τη γλυκοπατάτα στα 2 (κατά μήκος) και αφαιρέστε μέρος του πολτού με ένα κουτάλι.
Τοποθετήστε το ασπράδι με το γιαούρτι στην κοιλότητα της γλυκοπατάτας και από πάνω τον κρόκο.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων (ή 8 λεπτά σε συμβατικό φούρνο - 200°C)
Προσθέστε γαρνιτούρες, όπως: ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, βασιλικό, ψημένους κολοκυθόσπορους, λιναρόσπορους και ελαιόλαδο, ή τόφου και φύκια nori κομμένα σε λεπτές λωρίδες, vegan τριμμένη κόρα ψωμιού (από ψημένα κάσιους), άκρες σπαραγγιών κ.λπ.
Σερβίρετε με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Τηγανιτες με γιαουρτι και φαγοπυρο
Περίπου 34 γρ. πρωτεΐνης* (Η συνταγή φτιάχνει 12 τηγανίτες.)
Συστατικά:
2 αυγά (περίπου 12g πρωτεΐνης*)
120 γρ. αλεύρι φαγόπυρου (περίπου 13 γρ. πρωτεΐνης*)
1 κουταλιά της σούπας μαγιά (περίπου 2 γρ. πρωτεΐνης*)
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (2 γρ. πρωτεΐνης*)
3 κουταλιές της σούπας HiPRO (περίπου 4,2 γρ. πρωτεΐνης*)
100 ml γάλα (περίπου 3 γρ. πρωτεΐνης*)
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Λίγο λάδι
Για την παρουσίαση:
100 γραμμάρια παπάγια
100 γρ. ακτινίδιο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Οδηγίες παρασκευής:
Βάλτε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, τη μαγιά, τη βανίλια και το αλεύρι στο μίξερ/μπλέντερ.
Ανακατέψτε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 έως 30 λεπτά προκειμένου να απολαύσετε μια σπογγώδη υφή.
Μαγειρέψτε και σερβίρετε με μερικές κουταλιές HiPRO, προσθέστε από πάνω μούρα ή κύβους παπάγιας ή ακτινίδιο σε φέτες και λιναρόσπορο ή σουσάμι.
Βρες εδώ όλα τα προϊόντα HiPRO με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.