3 ευκολα και νοστιμα πρωινα με υψηλη περιεκτικοτητα σε πρωτεΐνη

Κεικ βρωμης σε μπολ με σοκολατα και καρυδα

περίπου 17 γρ. πρωτεΐνης*

Συστατικά:

  • 40 γρ. νιφάδες βρώμης (περίπου 5,2 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα (περίπου 0,45 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 2 κουταλιές της σούπας HiPRO (με γεύση αν προτιμάτε) (περίπου 2,8 γρ. πρωτεΐνης *)

  • 1 αυγό (περίπου 6 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (περίπου 0,5 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά (περίπου 2 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 15 γρ. σκόνη καρύδας (περίπου 0,9 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 5 γρ. κακάο (περίπου 1,2 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 2 κομμάτια 70% μαύρης σοκολάτας (60 γρ.) περίπου 0, γρ. πρωτεΐνης*)

  • ½ μπανάνα (τεμαχισμένη)

  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα (με το κέλυφος)

Για την παρουσίαση:

  • ½ ακτινίδιο

  • ½ πορτοκάλι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης με το γιαούρτι και το αυγό.

  • Προσθέστε τη μαγιά και το σιρόπι σφενδάμου, (προαιρετικά) σταφίδες, αμύγδαλα, 1/2 μπανάνα.

  • Ανακατέψτε για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.

  • Αδειάστε το παρασκεύασμα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό (μέτρια ισχύς - «ψήσιμο»).

  • Βγάλτε το από τον φούρνο και προσθέστε 2 κομμάτια μαύρης σοκολάτας στο κέντρο του μπολ.

  • Ψήστε για άλλα 3 έως 4 λεπτά.

  • Ξεφορμάρετε και σερβίρετε με μια κουταλιά HiPRO και μερικές φέτες πορτοκαλιού και ακτινιδίου τοποθετημένες γύρω από το κέικ σε μπολ.

Γλυκοπατατα με αυγα και λαχανικα

Περίπου 20,5g πρωτεΐνης*

Συστατικά:

  • 1 γλυκοπατάτα (400 γρ. περίπου) (περίπου 4 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 2 κουταλιές της σούπας HiPRO (περίπου 3g πρωτεΐνης*)

  • 2 αυγά (περίπου 12g πρωτεΐνης*)

  • Αλάτι, πιπέρι

Για την παρουσίαση:

  • 1 ντομάτα

  • 6 φύλλα βασιλικού

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένοι κολοκυθόσποροι

  • 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος

Οδηγίες παρασκευής:

  • Τρυπήστε τη φλούδα της γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και μαγειρέψτε την για 10 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ (ή ψήστε ολόκληρες τις γλυκοπατάτες στους 180°C για 45 λεπτά σε φούρνο) μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.

  • Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.

  • Χτυπήστε τα ασπράδια με το γιαούρτι.

  • Κόψτε τη γλυκοπατάτα στα 2 (κατά μήκος) και αφαιρέστε μέρος του πολτού με ένα κουτάλι.

  • Τοποθετήστε το ασπράδι με το γιαούρτι στην κοιλότητα της γλυκοπατάτας και από πάνω τον κρόκο.

  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

  • Ψήστε 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων (ή 8 λεπτά σε συμβατικό φούρνο - 200°C)

  • Προσθέστε γαρνιτούρες, όπως: ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, βασιλικό, ψημένους κολοκυθόσπορους, λιναρόσπορους και ελαιόλαδο, ή τόφου και φύκια nori κομμένα σε λεπτές λωρίδες, vegan τριμμένη κόρα ψωμιού (από ψημένα κάσιους), άκρες σπαραγγιών κ.λπ.

  • Σερβίρετε με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Τηγανιτες με γιαουρτι και φαγοπυρο

Περίπου 34 γρ. πρωτεΐνης* (Η συνταγή φτιάχνει 12 τηγανίτες.)

Συστατικά:

  • 2 αυγά (περίπου 12g πρωτεΐνης*)

  • 120 γρ. αλεύρι φαγόπυρου (περίπου 13 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιά (περίπου 2 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (2 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 3 κουταλιές της σούπας HiPRO (περίπου 4,2 γρ. πρωτεΐνης*)

  • 100 ml γάλα (περίπου 3 γρ. πρωτεΐνης*)

  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 πρέζα κανέλα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Λίγο λάδι

Για την παρουσίαση:

  • 100 γραμμάρια παπάγια

  • 100 γρ. ακτινίδιο

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Βάλτε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, τη μαγιά, τη βανίλια και το αλεύρι στο μίξερ/μπλέντερ.

  • Ανακατέψτε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

  • Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 έως 30 λεπτά προκειμένου να απολαύσετε μια σπογγώδη υφή.

  • Μαγειρέψτε και σερβίρετε με μερικές κουταλιές HiPRO, προσθέστε από πάνω μούρα ή κύβους παπάγιας ή ακτινίδιο σε φέτες και λιναρόσπορο ή σουσάμι.