Σνακ με υψηλη περιεκτικοτητα σε πρωτεΐνη

Σκέφτεστε ένα κέικ πρωτεΐνης για το απογευματινό σας σνακ, αλλά προσέχετε και τη διατροφή σας; Ένα σπιτικό brownie φτιαγμένο με όσπρια πλούσια σε πρωτεΐνες είναι μια νόστιμη επιλογή που θα σας βοηθήσει να σπάσετε τη ρουτίνα και να προσέχετε παράλληλα και τα σάκχαρα! Σε αυτή τη συνταγή, τα κόκκινα φασόλια αντικαθιστούν το αλεύρι, συμβάλλοντας στη μείωση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα, καθώς και στη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη...

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 125 γρ μαύρη σοκολάτα (περίπου 8 γρ πρωτεΐνης)

  • 170 γρ κόκκινα φασόλια (μαγειρεμένα την προηγούμενη μέρα ή σε κονσέρβα) (περίπου 16 γρ πρωτεΐνης)

  • 100 ml ρόφημα γιαουρτιού HiPRO με γεύση φράουλα βατόμουρο ή ρόφημα γιαουρτιού HiPRO με γεύση μάνγκο (περίπου 9 γρ πρωτεΐνης)

  • 80 γρ χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό

  • 3 αυγά (περίπου 18 γρ πρωτεΐνης)

  • 15 γρ μπέικιν πάουντερ

  • 60 γρ αμύγδαλο σε σκόνη (περίπου 12,6 γρ πρωτεΐνης)

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 80 γρ ξηρούς καρπούς (περίπου 10 γρ πρωτεΐνης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στραγγίζουμε τα φασόλια και ανακατέψτε τα καλά ώστε να γίνουν μία μάζα

  • Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα

  • Ανακατεύουμε τα φασόλια με το γάλα, τα αυγά και τους χουρμάδες

  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα 

  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

  • Τοποθετούμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180°C

  • Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει... και αφήστε τα φασόλια να εκπλήξουν τους γευστικούς σας κάλυκες!